top of page

Bli med Smart Energy Network på studietur til Seattle og møt noen av verdens største og mest spennende teknologiselskaper 

Studieturen er utsatt inntil videre

Selv om Corona viruset akkurat nå herjer verden, kommer og må verden til å gå videre.
 
Dette er en unik mulighet for energibransjen til å lære mer om fremtidens teknologiplattformer og ikke minst knytte viktige relasjoner på høyt nivå hos noen av verdens ledende, største og mest verdifulle selskaper.
 
Hvorfor Seattle? Den viktigste er at noen av verdens største og mest spennende teknologiselskaper slik som Microsoft og Amazon har sine hovedkontorer i Seattle. Og vi skal møte disse selskapene. I tillegg er det svært verdifullt å ha innsikt i hvordan disse selskapene tenker om egne teknologiplattformer og energibransjen. Økosystemene disse selskapene representerer vil i stor grad prege vår bransje fremover. Derfor har vi satt det faglige temaet på studieturen til: Dypdykk i de nye teknologi plattformene. 

Akkurat nå er det få av dere som med 100% sikkerhet kan si at de kan være med på studieturen. Derfor ønsker vi nå en tilbakemelding på om dere som medlemsbedrifter ønsker å være med, forutsatt at situasjonen i verden roer seg og vi rett og slett kan reise. Gi oss denne tilbakemeldingen ved å klikke på denne lenken.

Vi håper alle at vi kan sees i Seattle i mai måned.

Ragnvald Nærø                             Bjarne Hareide
CEO Smart Energy Network         Studieturansvarlig

1.png
1.png

Program

Vi har satt sammen et tre dagers program hvor høydepunktene blir besøk på Microsoft på deres Excecutive Business Center og besøk hos Amazon. I tillegg vil vi besøke Martime Blue og det lokale energiselskapet Pudget Sound Energy.
Vi arbeider også med å få på plass et besøk hos flyprodusenten Boing. Får vi til det, utvider vi studieturen med en ekstra dag. 
1_edited.png
1.png
Microsoft har sitt hovedkontor i Redmond som ligger rett utenfor Seattle. De er store i energibransjen. Selskapet opplever en stor vekst om dagen og da særlig i forhold til sin skyløsning Azure. Leder for energiområdet i Microsoft er Per Christian Honningsvåg. Han vil være vår host når Microsoft åpner opp sitt Excecutive Business Center (EBC) for oss hvor vi vil møte flere topper fra Microsoft i Redmond. 
Vi vil møte et offensivt IT selskap hvor mange temaer vil bli berørt. Noen av de temaene som vil bli løftet opp er: 
  • Nye skyteknologier og hvordan energibransjen kan integrere disse mot eksisterende systemer. 
  • Hvordan effektiv bruk av sensorer vil prege fremtiden og hvordan kan en best mulig bearbeide og bruke dataene som samles inn av sensorene.
  • Hvordan Microsoft med nye ledelsesprinsipper har utviklet en innovasjonskultur.
  • Hvordan energibransjen kan se på muligheter for å bruke mer lettbente applikasjoner. 
Amazon.png
Amazon har sitt hovedkontor i midt i sentrum av Seattle. Vi vil være hele torsdagen hos Amazon.
Temaet for dagen vil være:
  • Amazon sin innovasjonskultur.
  • Hvordan kan en IT avdeling se ut om 5 - 10 år.
  • Skyløsninger og bruk av data som styringsverktøy.
Dagen vil avsluttes med et besøk på Amazon sin fullstendig automatiserte butikk: AmazonGo. 
1.png
Washington Maritime Blue er en accelerator for maritim industri, teknologi knyttet til maritim og fornybar næring. Dette er et spennende område for å se på hvordan næringen i Seattle og staten Washington tilnærmer seg bærekraftige løsninger slik som eks el-ferger. 
 
1.png
For en nettverk som har satt seg som mål å inspirere er det alltid interessant å besøke det lokale energinettverket i Seattle. Dette både for å se og lære hvor bransjen har felles utfordringer og løsninger. Puget Sound Energy er det lokale energiselskapet i Seattle. Selskapet er 145 år, har 3.100 ansatte og har i dag 1.1 millioner kunder på elektrisitet og 840.000 kunder på naturgass.
 
Vi vil møte representanter fra ledergruppen for en felles erfaringsutveksling. 

Praktisk informasjon og betingelser

På grunn av det pågående viruset ønsker vi nå i første omgang kun å registrere personer og selskaper som er interessert i å delta om studieturen kan gjennomføres. Det gjør du ved å klikke på lenken her
Rent praktisk vil vi på et senere tidspunkt, men så raskt som råd er, beslutte om studieturen kan gjennomføres. 
Som deltakeravgift har vi satt NOK 15.000. Dette dekker hele det faglige opplegget, intern transport i Seattle og luncher. Felles middager, fly og hotell kommer i tillegg. Det blir lagt opp til felles middager to dager. 
Vi har bedt Expertreiser om å ta seg av det praktiske slik som fly og hotellbestillinger. Ta kontakt med Expetreiser på: maiken@ekspertreiser.no så ordner hun alt det praktiske for deg. Dvs at hun pt. holder av både hotel og fly til endelig beslutning blir tatt. 
Vi planlegger å bo på W i Seattle. Her har du egen lenke til hotellet: https://www.marriott.com/hotels/travel/seawh-w-seattle/
På bildet nedenfor kan du se resepsjonen på hotellet.
1.png
bottom of page