Bli med Smart Energy Network og Microsoft på "discovery expedition" til Seattle og Silicon Valley
24. - 28. oktober 2022 

 

Smart Energy Network i samarbeid med Microsoft vil med dette invitere deg med på en «discovery expedition» til Seattle, og Silicon Valley, fra mandag 24. til fredag 28. oktober. Vi har skreddersydd et program for ledere- og forretningsutviklere i energibransjen.

 

Vi kaller dette en «discovery expedition». I Seattle har vi lagt opp til et to dagers program på Microsoft sitt Expedition Center i Redmond. Der vil du få  dyp innsikt i Microsofts nye satsinger innen innovasjon generelt og energiløsninger spesielt. I tillegg vil vi besøke andre selskaper i regionen, og vi arbeider med å få til et møte med Energy Impact Partners. I Silicon Valley vil vi få en hel dag på Berkeley med interessante og relevante foredrag. Nærmere informasjon og oppdateringer vil du finne fortløpende på denne internettsiden. 

Vi legger opp til ca. 15 deltakere, og ber om påmelding så raskt som mulig. Så langt har interessen for å delta vært god. 

 

Smart Energy Network vil tilrettelegge med flyreiser og hotellovernattinger samt faglig fasilitering.

 

Hvis du har spørsmål, er det bare å ta kontakt. Klikk her om du ønsker å reservere plass. Send oss også en e-post ved å klikke her om du har spørsmål eller kommentarer. 

Med vennlig hilsen

Ragnvald Nærø                                     Bjarne Hareide

CEO Smart Energy Network                 Studieturansvarlig

 

1.png
1.png

Program
 

Programmet starter søndag ettermiddag 23. oktober i Seattle. Vi møtes da for en enkel get together middag. Seattle er byen hvor Microsoft, Amazon, Boeing og Starbucks har sine hovedkontorer. Det blir tre hektiske og interessante dager med program i Seattle før vi onsdag ettermiddag reiser ned til San Francisco. Vi blir i San Francisco torsdagen. På kvelden har vi fått tilbud om å prøvekjøre en ekte førerløs bil med Cruise. 
Nedenfor ser du en skisse over programmet for uka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Faglig program Seattle
Det faglige programmet starter mandag morgen 24. oktober. Vi møtes på hotellet for en presentasjon av deltakerne og en gjennomgang av programmet. Mandagen legger vi opp til flere bedriftsbesøk i Seattle området. 
 
Hele tirsdag og onsdag er satt av til besøk på Microsoft sitt Expedition Center i Redmond. Der vil du få dyp innsikt i Microsofts nye satsinger innen innovasjon generelt og energiløsninger spesielt. Der vil vi møte toppfolk og få interessante presentasjoner og diskusjoner innen blant annet: 
- Hvordan Microsoft ser på og arbeider med energiområdet
- Hvordan de kjøper inn energi til eget forbruk 
- Bærekraft
- Cloud med vekt på AI
- Sikkerhet
Nedenfor ser du en skisse av programmet hos Microsoft.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nedenfor kan du se hvordan CEO Satya Nadella sine visjoner for metaverse i Microsoft. Ta det med som inspirasjon. Det er spennende og fremtidsrettede tanker. 
Flere av energiselskapene i Norge er tungt inne i den grønne omstillingen. Seattle området er godt i gang med denne omstillingen og har i likhet med Norge store ambisjoner. På enkelte områder er de fremst i verden. Dette både innen havvind, hydrogen, bruk av ny teknologi slik som eks. 5G og elektriske ferger. Vi vil møte den regionale medlemsorganisasjonen Washington Martime Blue som organiserer dette arbeidet.
Seattle har i tillegg til Microsoft også hovedkontorer til både Amazon, Starbucks og Boeing. Derfor legger vi opp til et besøk hos Boeing for å få et innblikk i hvordan de tenker om fremtidens utslippsfrie fly.
Faglig program San Francisco
 
Onsdag ettermiddag 26. oktober reiser vi til San Francisco og Silicon Valley, hvor vi har fått skreddersydd et program på UNCLA Berkeley torsdag 27. oktober. Dette programmet vil fokusere på nyheter om cyber security, kunstig intelligens og energi, inkludert en oppdatering av det store geopolitiske bildet. Nedenfor kan du se en enkel video om Berkeley universitetet. 
 
I etterkant av foredragene på Berkeley vil vi møte vår samarbeidsorganisasjon i Silicon Valley; New Energy Nexus. Fredag formiddag har vi møte med CAISO i Sacramento. 
Faglig program Sacramento
Siemens Norge har vært behjelpelige med å få satt opp et møte med CAISO i Sacramento. Dette er et selskap som arbeider med balansering av strømnettet. Et tema som er hot-topic i USA og som er svært interessant for oss i Norge også. 
Etter møtet med CAISO tar vi en felles lunch og oppsummerer uken før hjemreise til Norge. 
Det er viktig for oss å møte toppledere i de selskapene vi besøker. Noter at det kan bli endringer i programmet. Dersom du har spesielle ønsker om innhold, ber vi om at du gir beskjed om det. 

Skjermbilde 2022-10-23 kl. 09.13.40.png
Skjermbilde 2022-09-05 kl. 19.04.44.png
Studieturen er skreddersydd for Smart Energy Network sine medlemmer. Det blir en faglig interessant uke med et innblikk i det aller siste for en energibransje som er i, og som står foran stor omstilling. Å være oppdatert med det aller siste er viktig for å kunne gjøre riktige valg for fremtiden. I tillegg er det viktig å være sammen med gode kollegaer slik at en kan diskutere og oppleve de faglige innleggene og bedriftsbesøkene i riktig kontekst. 
For deltagelse på studieturen vil Smart Energy Network fakturere NOK 28.500 pr. deltaker. Dette inkluderer faglig opplegg, debriefer, felles luncher og intern transport. I tillegg kommer flyreise, felles middager og hotell. Vår samarbeidspartner Expertreiser vil koordinere flyreiser og hotellovernatting. Om ønskelig kan de legge opp til stor fleksibilitet når det gjelder flyreiser og oppgraderinger. Av praktiske hensyn er det viktig at en bor på samme hotell. 
For bindende påmelding, kontakt leder av Smart Energy Network: Ragnvald Nærø. Du treffer han på e-post: ragnvald@naero.no eller på mobil 900 80 303. Når du har avtalt med Ragnvald er neste steg å ta kontakt med Maiken Balslev i Expertreiser for bestilling av fly og hotell. Hun treffer du på e-post: maiken@expertreiser.no.
For å arrangere studieturen må vi ha 15 deltakere. Av praktiske grunner vil dette også være maksimal grense på studieturen. I disse tider, må vi også ta forbehold om større valutaendringer eller andre forutsetninger som eventuelt måtte inntreffe. 

 

Påmelding